FOLLOWERS

Sunday, May 13, 2012

DJ Booked

Hye lovelies.

Hari ni update pasal entertainment pulak la eh. Selalu update pasal baju je kan. Orait, alhamdulillah DJ untuk big day nanti dah booked. Tapi saya tak tahu menahu sangat sebab kakak ipar saya yang sponsor. Saya on je, janji bukan karaoke. Memang dah pesan awal-awal tak nak karaoke sebab nanti sapa-sapa je yang nyanyi kang. Horror. Haha. Dengarnya DJ ni DJ supermarket. Memang banyak diinvite untuk wedding event sebab dia ni kelakar orangnya. Dah kira bagus la tu kan. Bukan senang nak cari DJ yang kelakar. At least boleh ceriakan suasana, takde la suram sangat.

Kriteria DJ?

Kalau boleh DJ tu nanti pandai bermain dengan suasana. Especially masa pasang lagu. Means, time pengantin sampai pasang selawat or at least tak pasang lagu pun takpe time tu sebab dah ada kompang original kan. Then masa pengantin duduk posing atas pelamin mainkan lagu gamelan ke. Macam konvokesyen pulak rasa. Haha. Takde, sebenarnya more to traditional la kalau pasang gamelan even tak masuk dengan tema yang konon moden. Kira ok apa, kena la dengan acara merenjis-renjis bagai tu kan. Tu pun kalau ada renjis-renjis tu. Masa potong cake tu pulak mainkan lagu-lagu romantik tapi taknak la jiwang-jiwang lagu Spin, Spoon, Screen semua tu. Macam tak kena je. Then masa pengantin beramah mesra dengan tetamu, just mainkan lagu yang relax and cool plus DJ pun boleh join unless tak serabutkan suasana. Paham tak apa yang saya maksudkan? Hehe

Lagi, tentang playlist. Rasanya kalau DJ yang dah selalu perform for wedding event ni dia dah expert bab-bab playlist. Tapi rasanya tak salah kalau pihak pengantin sendiri sediakan playlist. Burn dalam CD so that lagu-lagu yang dimainkan nanti takde lah out of event kan. Tiba-tiba kang ada lagu Madu Tiga. Tak ke horror? Dangdut ke, memang tak masuk dengan jiwa la. Tapi itu semua kena bincang semula dengan orang yang sponsor. Takut pulak nanti dia cakap saya cerewet. Semua taknak, itu ini tak boleh. Lagi parah.

Apa yang penting communication antara pihak keluarga pengantin dengan person incharge. Nanti takde la missunderstanding kan. Harap semuanya ok nanti. Insyaallah.

P slash S: Semoga segala yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT.

Till then, peeps.

0 Footprint (s):