FOLLOWERS

Thursday, September 20, 2012

Akad Nikah Attire

Hye lovelies.

Sambung dengan review untuk akad nikah attire. Seperti entri sebelum-sebelum ni, saya ada inform little bit about akad nikah attire. Saya nak yang simple, sweet and boleh recycle. Saya guna chiffon RM5 semeter untuk baju saya. Ada drama juga masa buat baju ni. Baju nikah lagi mahal dari baju reception. Alasannya sebab sekali dengan veil. Okay, takpe. 

Nasib baik outcome cantik. Cuma ada yang saya tak puas hati sebab kat lengan terlalu nampak kosong. Saya tempah suruh buat part dada dengan hujung lengan, tapi dia cakap tak sempat nak buat. Dia bagi saya extra lace and pearls suruh saya add sendiri part lengan tu. Tapi dia hantar baju tu 2 hari sebelum majlis. How come la nak buat kalau masa dah suntuk sangat. Macam-macam alasan dia bagi. Sepatutnya saya mintak hantar dua or tiga hari sebelum raya. Tapi tak sempat katanya. Macam mana nak sempat, dua minggu puasa baru dia sentuh baju saya. Padahal saya hantar bulan Februari. Huhu

Okay, tak nak cerita panjang. Alhamdulillah, syukur sebab outcome still cantik dan saya puas hati. Let pictures do the talking. 









Masa majlis, saya padankan dengan inner neck from Radiusite. Agak striking sket color dengan full baju. Match la dengan sampin groom katanya. Hehe. Ingat nak pakai tudung bawal je, tapi masa reception dah decide nak pakai tudung bawal, so tak jadi la. Nanti nampak sama sangat dengan reception. Cuma inner neck ni pendek sket la. Kalau dapat labuh sket lagi cantik rasanya. Okay, done.

Sesiapa yang nak tanya apa-apa, malu nak comment boleh email me at misz_ieka@yahoo.com. Dah ada juga orang nak sewa. Sekarang tengah fikir-fikir lagi. Belum final decide, but niat nak sewakan memang ada. Hehe

Till then, peeps. 

9 Footprint (s):

ada mokhtar said... Reply To This Comment

cantiknya... nasib baik hasilnya cantik.. naya jugak ada tailor cam gitu kan.. ;)

neng ana said... Reply To This Comment

Less is more :)

Fana | Aqim said... Reply To This Comment

cantik..beading tuh tempah kat mane?

puan.mila said... Reply To This Comment

aah nmpak kosong kt lengan n bwh..kalau x outcome dia mesti lg cntikkan..xpe nipun dh cntik, janji selamat! :D

shalizaaziz said... Reply To This Comment

Selain tgn kosong tu, cantik gak jahitan dia .. kat mana u tempah ye? suka la bah manik2 tu ..

ciksusu said... Reply To This Comment

nasib baik cantik bajunye ;)

orked violet said... Reply To This Comment

sangat gorgeous!

suke pink tp confident nk pkai sbb takot nmpk gemok (xabes2.huhu)

sya-orked.blogspot.com

Dhiera nadhirah said... Reply To This Comment

kite berlaku pada kain. last minute, beli kain dan buat kain baru.

nurul said... Reply To This Comment

cantik sgt!