FOLLOWERS

Tuesday, September 18, 2012

Akad Nikah Ceremony

Hye lovelies.

Lama sangat tak jenguk blog. Masa banyak, tapi mood takda nak update. Tambah lagi demam seminggu dari last week. Dah baik sekejap, harini rasa nak demam balik. Adoi. Demam rindu dekat suami rasanya. Hehe

Khamis 30 Ogos 2012
Petang khamis tu baru siap kemas bilik pengantin. Sebenarnya dah lama siap, tapi semua kerja untuk majlis buat dalam bilik tu. Jadi 10 kali kemas pun tetap lintang pukang jugak. Petang tu kira the last la before akad nikah esoknya.

Malam selepas isyak sibuk buat backdrop untuk nikah. Orang kuat (adik) yang paling sibuk la sebab pengantin dah tak larat nak siapkan. Subuh tu baru siap sebab paper wheel tak cukup pulak, padahal dah buat banyak rasanya. Dapat tidur dalam setengah jam je. Patutlah masa nikah muka tak glowing. Haha. 

Jumaat 31 Ogos 2012
Lepas subuh baru pakai inai, dalam sejam tapi malangnya tak merah pun. Time tu dah redha dah. Nasib baik sis-in-law ternampak, terus pakaikan inai tube Suzana lepas makeup. Tak pernah dibuat orang. Time tu dah siap dengan nikah attire siap veil. Tengah tunggu groom sampai. Hehe. Apalah nasib. Peringatan untuk bride-to-be, rehat secukupnya. Pakai inai then bawak tidur sekali baru color jadi cantik orang kata. 






Alhamdulillah. Saya dan Taufik selamat dinikahkan beberapa minit kemudian dengan dua kali lafaz. Tak dan nak tengok jam sebab masih nervous campur gembira campur sedih. Hehe. After akad, selesai bergambar groom terus balik tanpa makan pun sebab takda selera katanya. Bride pun sama. Hehe. Lepas zohor sempat juga lelapkan mata setengah jam sementara tunggu kawan-kawan dari jauh sampai.

Maaf, kualiti gambar kurang menarik. Gambar ni dari phone kawan. Tak berapa nak sharp and clear sangat. Nak amek dari kawan-kawan yang pegang kamera tak tahu la tahun bila. Hehe. Nanti dah dapat softcopy dari OP saya update lagi ye.

Till then, peeps. 

20 Footprint (s):

neng ana said... Reply To This Comment

Tahniah awak.. :) sweet!

hanisah said... Reply To This Comment

Tahniah dear!semoga berbahagia,makan ubat tau untuk hilang demam tu

puan.mila said... Reply To This Comment

cpt2 review baju turqoise tu plak..xsbr mau tgk..^_^

~misshuny~ said... Reply To This Comment

congrates!selamat pengantin baru..=)

~Fara~ said... Reply To This Comment

tahniah ika.. take care k..

FY said... Reply To This Comment

congrats ika..so sweet

Miss Ika said... Reply To This Comment

@neng ana Thanks awak.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@hanisah Thanks nisah. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@puan.mila Hehe. Tunggu ye puan mila. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@~misshuny~ Thanks awak.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@~Fara~ Orait. Thanks fara. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@FY Thanks FY. :)

Syazlina Khairuddin said... Reply To This Comment

Tahniah..sweet kaler pink =)

Amalina Ali said... Reply To This Comment

Wahhh... Tahniah Ika. Dah selamat pun. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Syazlina Khairuddin Thank you awak. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Amalina Ali Alhamdulillah. Terima kaseh. :)

BIE said... Reply To This Comment

alhamdulilah.. tahniah ika dan husben.. :)) moga berbahagia selama-lamanya. Amin :))

Miss Ika said... Reply To This Comment

@BIE Alhamdulillah. Thanks bie. :)

Dhiera nadhirah said... Reply To This Comment

tahniah ika.. baru sempat datang cn~

ellynadyra said... Reply To This Comment

congratulations, may both of u happily ever after!