FOLLOWERS

Sunday, January 13, 2013

Henna

Assalamualaikum and hye lovelies.

Ada la sket drama pasal henna ni. Mana taknya, lepas subuh pengantin baru sibuk nak pakai inai. Pukul 10 dah majlis. Pakai dalam satu jam je, mana nak merah kan. Warna time tu memang macam tak pakai pape, just color oren tu pun tak berapa clear. Then SIL ternampak jari saya tak cantik, terus dia pakaikan inai tube Suzana tu. Time tu dah ready, tinggal tunggu groom sampai je. Tapi sempat la pakai beberapa minit tapi pakai belah atas je (bahagian kuku). Hehe



Haa, nampak tak permainannya di situ. Tak pernah dibuat orang pagi majlis duk sibuk lagi pakai inai. Gambar first, my sister touch up lagi sekali after SIL pakaikan. Time ni semua dah ready, OP and OV pun sempat shoot gambar and video. Pitam. Haha. Gambar second nampak kan inai hanya ada kat bahagian atas je. Nasib tak berapa obvious.



Malam reception SIL touch up lagi sekali. Kali ni betul-betul punya walaupun just pakai inai tube Suzana tu. Memasing dah tak kuasa nak menumbuk bagai. Haha. Pakai before tidur, then I woke up at 6.00 am adik gelakkan sebab muka pun terkena tempiasnya. Kat area tangan comot kemain tapi naseb baik tak ketara. Hehe. Puas hati la dengan inai tu, bertahan lebih kurang 2 months plus. Kat ibu jari kaki belum hilang lagi, dah 4 months. Tapi kalau B2B lain dapat pakai original henna, saya rasa lagi best. Sebab bau dia wangi.

Jadi, B2B out there, pakai awal-awal ya. Jangan jadi macam saya. Ada jugak rasa terkilan di hati. Tapi redha, dah bahagiannya. Hehe

Till then, peeps. 

3 Footprint (s):

nurul said... Reply To This Comment

nice!www.the-simpleme.blogspot.com

Miss Ika said... Reply To This Comment

@nurul Thanks.

Bride to be of U-Suf said... Reply To This Comment

salam..dear...Im bride to be from bp 2013 soon.:) i nk tanya u beli paper beg doorgift tu kat kedai cake area mana ek kat bp...and doily paper ada jual sekali ke kat situ..tqvm