FOLLOWERS

Sunday, January 27, 2013

Reception Doorgift

Assalamualaikum and hye lovelies.

Doorgift masa reception macam orang lain jugak, simple je. Takde yang exclusive or mahal pun. Semua pun sama je. Cuma doorgift VIP tambah cookies in jar. Yang lain item semua sama. Ingat nak bagi semua cookies dalam jar, tapi tak larat kot nak buat cookies. Cookies tu homemade by pengantin. Sehari dua je rajin buat, the rest memang malas yang amat. Naseb baik beli jar memang sket je. Ada lagi lebih sebab takde orang yang sempat nak packing, masukkan sweets or chocs dalam tu. Takpe, later boleh buat doorgift untuk aqiqah baby. Cehh. Berangan. Hehe


Dalam beg ni ada 3 items which are kerepek, telur and mineral water. Beg tu campur-campur color. Ada pink, ada grey. Tak penting pun sebenarnya color beg tu. Yang penting dalam dia. Kalau ikut saya, saya prefer makanan macam muffin ke kerepek ke. Sebab on the way balik rumah boleh makan. Tak dan nak sampai rumah dah habes. Hehe


Tercapai jugak nak jadikan jar ni doorgift, walaupun dapat buat sket je. Decoration semua do-it-yourself. Sticker pun buat sendiri. Tali keliling jar beli kat daiso Bukit Indah, satu gulung RM5. Doily papers beli kat kedai jual barang-barang buat cake. Tak ingat berapa harga. Lama jugak nak buat benda alah ni. Naseb baik ada assistant yang tolong. Hehe. Dalam ni saya letak choc chip cookies. Siapa yang tak dapat cookies tu akan dapat kurma or popiah kecik bersira sambal. Antara tiga tu la.

Sebenarnya dah amek gambar cookies, kurma semua tu by phone before majlis. Banyak la gambar wedding preparation. After majlis, phone buat hal. Beratus-ratus gambar semua hilang macam tu je. Sedih. Tapi nak buat macam mana kan. Memory card buat hal. Semua item lesap. Huhu

Okay, tu je nak cerita. Hehe

Till then, peeps. 

4 Footprint (s):

Wan Afzan said... Reply To This Comment

Nice sgt..

orked violet @ SYA said... Reply To This Comment

cantekk sgr jar tu biLe dah decorate.

Sya bg glass jar gk utk wed nnti. Sya order yg da siap sticker. sbb xrajin nk wat sndr. huhu

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Wan Afzan Thanks dear. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@orked violet @ SYA Thank you. Ika sbb tak kerja lg. Kalau dh kerja mmg malas pk tempah je. Hehe