FOLLOWERS

Thursday, July 26, 2012

Wedding Card

Hye lovelies.

Tambah tolak lebih kurang 36 hari lagi, tapi baru hari ni kad siap sepenuhnya. Hehe. Kad ni saya buat sendiri, nak jimat kos kononnya. Buat dalam software photoscape sajo. But my friend cakap, nanti bila print takut tak cantik. Then mintak tolong dia convertkan dalam adobe illustrator. Lama dah siap sebenarnya. After siap, email kat abang saya untuk diprint. Rasanya last month lagi dah email. Biasalah bila busy dia tak ingat nak hantar ke kedai print. Apa pun tak boleh. Last monday baru dia hantar sebab saya keep asking mungkin dia dah start boring. Hehe

Luckily, kos print ditanggung sepenuhnya oleh abang saya. Alhamdulillah. Rezeki di bulan Ramadhan. Sebenarnya memang dah tahu pun dia nak sponsor. Hehe. Segan jugak mulanya bila abang tanya nak guna kertas apa, nak print macam mana. Saya cakap kalau boleh nak guna ivory card. Print biasa. Then bila abang ada kat kedai, dia call lagi tanya nak laminate sekali tak bagi nampak kilat sket. Saya pulak tanya mahal tak? Sekali kena marah pulak tak pepasal sebab dia cakap boleh tak jangan tanya mahal ke murah. Sebenarnya segan tau tak. Even dengan abang sendiri. Malu tapi mahu. Haha

Presenting my not-so-gorgeous wedding card. No fold, hanya 2 side and of course map at the back. Berjimat cermat amalan mulia. Hehe


Saya memang suka yang simple-simple. Sebab nanti tahu akan ke tong sampah juga akhirnya. Mesti semua orang (I guess) tak kuasa tak menyimpan. Lagi-lagi bila dah banyak-banyak kan. Mungkin ada yang suka buat collection tapi perkadarannya hanya berapa percent sahaja. Hehe. Saya pun dalam kategori yang pertama, mula-mula kalau nampak cantik simpan, tapi bila dah banyak buang juga akhirnya. Hehe

Esok dah boleh start uruskan yang mana nak dipos pada kengkawan yang jauh-jauh. Tengah tunggu sampul siap, abang tengah rajin nak print kan nama pengantin pulak. Tapi limited edition la. Hehe

slash S: Semoga segala yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT. 
Till then, peeps. 

26 Footprint (s):

Fyka said... Reply To This Comment

seriuslyy simple tp cuteeee...

pika pikah said... Reply To This Comment

simple & sgt nice. Kad sy pon 2 side je. design sendiri pakai Microsoft office je k! Tak reti nak pakai software lain haha. Tp y penting, kepuasan sendiri, tmbah2 bila org ckp lawan, order kedai mana. :)

Cik Rai @SeriGala said... Reply To This Comment

simple la ... suka!

pelangi chenta said... Reply To This Comment

simple tapi cantik.saya punya kad kahwin pun simple.mmg dari awl nak begitu.lagipun nanti throw away juga kan

Fana | Aqim said... Reply To This Comment

simple je..just nice.. :)

Sharz said... Reply To This Comment

simple je tapi cantik!!! =)

S.U.R.I.A. said... Reply To This Comment

buang ke smpah tu i likee...hehhehe.santekk

tqahmisdar said... Reply To This Comment

cute! =D

baby lydia said... Reply To This Comment

jgn lupe jemput dya kay !

zuraidah said... Reply To This Comment

sy nk yg limited edition 2 tau.....hihihi

FY said... Reply To This Comment

comel nye kad!!! xoxo =)

Amalina Ali said... Reply To This Comment

selagi boleh berjimat kita kimat. ye tak? hehe.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Fyka Hehe. Tq awak.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@pika pikah Kita pon tak reti guna software lain. Hehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Cik Rai @SeriGala Thanks Cik Rai. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@pelangi chenta Aah, memang betol pun last-last buang jugak. Hehe. Thank you. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Fana | Aqim Thank you. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Sharz Thanks awak. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@S.U.R.I.A. Hehe. Thanks.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@tqahmisdar Thank you awak.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@baby lydia Awak, bagi alamat. Nanti kita pos kad. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@zuraidah Orait sayam. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@FY Thanks FY. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Amalina Ali Yup, betul tu. :)

Mr and Ms bOZhiCkA said... Reply To This Comment

Berapa ekk budget buat sendiri ni?ada gak terfikir nak wat sendiri kad nanti...

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Mr and Ms bOZhiCkA Kita tak sure la dear. Sbb kalau design free. Print tak sure, kena survey mana print yg murah. Kita abang sponsor print sbb tu tak dapat nak agak. Hehe