FOLLOWERS

Tuesday, July 17, 2012

Lengan Baju Reception

Hye lovelies.

Haritu ada cakap dalam entri Second Fitting tentang lengan baju reception yang nampak kosong. Then bonda and Taufik cakap suruh buat sendiri je. Mula-mula macam tak yakin nak buat, tapi at last buat jugak. Beli lace yang sama dengan bahagian dada kat tailor. Kalau lain lacenya macam pelik pulak kan. Bila dah start buat rasa macam seronok plus semangat pulak. Pastu tergerak hati nak buat bisnes. Haha. *Muntah darah* 


Nampak kan bahagian tangan tu kosong, tapi part ni just tambah sket je sebab part bahu ke bawah tu dah sarat dengan manik. Kalau tambah lagi nampak macam full and serabut sangat.


Barang-barang yang diperlukan untuk menjahit manik. Macam biasalah kan, semua orang tahu tapi saja je nak tunjuk. Nampak tak hujung lengan tu ada lace? Ni masa mula-mula, konon nampak cantik. Then bukak balik sebab Taufik cakap nampak pelik. Bila tengok semula, memang kelakar pun. Hehe


Baru tampal lace. Berapa kali bukak jahit bukak jahit tak kira sebab asek kedut-kedut je. Maklumlah, dah lama tak pegang benang dengan jarum. Hehe


Tukang jahit manik amatur memang beginilah hasilnya. Haha. Tapi nak buat macam mana kan, yang ni je termampu buat. Tak kisahlah cantik ke tak janji puas hati dengan hasil tangan sendiri. Full view lepas majlis ye. Hehe. Veil project in progress, nanti kalau sempat saya tunjuk teaser sket. Manalah tahu lepas ni ada yang nak tempah ke. Hehe. *Berangan*

slash S: Semoga segala yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT. 
Till then, peeps. 

19 Footprint (s):

Rahmah said... Reply To This Comment

cntik je tgok tu..hasil sendiri sure cntik.. :)

BIE said... Reply To This Comment

cantik bagi tangan seorang amatur.. harus berbangga ni. :)) Goodluck ika :))

ciksusu said... Reply To This Comment

besntnye dh start jahit manik..
kte baju pun belum nmpak byg :(

Cik Tqah said... Reply To This Comment

wa..cntik..beshnye.. i punye xcntik sgtt

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Rahmah At least puaskan hati sendiri. Hehehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

@BIE Hehe. Thank you bie. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@ciksusu Ni baju reception, baju nikah lum nampak bayang lagi. Entah dah buat entah belum, ada kang yg pakai baju raya je jap lagi. Huhu

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Cik Tqah Biasa je dear. Takpe, at least cantik kat mata sendiri. :)

ada mokhtar said... Reply To This Comment

tak nampak macam hasil kerja amatur pun dear.. :))

Miss Ika said... Reply To This Comment

@ada mokhtar Yeke, sebab dalam gambar kot. Hehehe. Neway, thanks dear. :)

Syazlina Khairuddin said... Reply To This Comment

chanteqnya..bj resepsi tempah..memang best la =)

Mr and Ms bOZhiCkA said... Reply To This Comment

Cantik baju awak..suke tengok.. :-D

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Syazlina Khairuddin Tempah kat tailor biasa je dear. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Mr and Ms bOZhiCkA Yeke. Hehe. Tq dear. :)

anaztasias nora aira said... Reply To This Comment

cantiknya !!!! good job dear.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@anaztasias nora aira Thanks dear. :)

FY said... Reply To This Comment

practice makes perfect!! all da best ika

Miss Ika said... Reply To This Comment

@FY Thank you FY. :)

Anonymous said... Reply To This Comment

Thіs іs a tοpiс that's close to my heart... Many thanks! Exactly where are your contact details though?

Also visit my blog post: stun gun