FOLLOWERS

Tuesday, November 8, 2011

Review: Hantaran Tunang

Sebenarnya malu nak tunjuk gambar hantaran ni. Tapi sebab Cik Zie request, haruslah saya memenuhi permintaan beliau. Ecehhh.

Jadi, gambar-gambar adalah seperti di bawah. Saya just combine kan gambar sekali harung. Ampun gambar tak gojes. Huhu

For Her
Theme: White and Orange

For Him
Theme: Maroon and Cream

Hantaran daripada pihak lelaki sebenarnya sama dulangnya dengan pihak perempuan iaitu 9 tetapi cari-cari gambar semula tak jumpe pulak. Hehe

Full review of hantaran,

For Her:
  1. Readymade Modern Kurung
  2. Sireh Junjung
  3. Cupcake
  4. Chocolate Cake
  5. Buah-buahan
  6. Telekung
  7. Chocolate
  8. Pelangkah
  9. Cincin Merisik dan Tunang
For Him:
  1. Kain for Baju Melayu
  2. Sireh Junjung
  3. Chocolate Cake
  4. Buah-buahan
  5. Sejadah dan Al-quran
  6. Chocolate
  7. Telur (Sebab malas nak buat Bunga Rampai. Hehe)
  8. Towel and Toiletries 
  9. Lauk Pauk dalam Rantang
Disebabkan masa tunang hantaran adalah sangat simple, makanya masa wedding kami plan untuk memberi yang lebih daripada di atas, tetapi still simple. Hehe

10 Footprint (s):

dhiera said... Reply To This Comment

banyak jugak tu hantaran ye.. hek

Miss Ika said... Reply To This Comment

Banyak eh?
Ok nanti masa wedding bg yang perlu je. Save sket. Haha

nia said... Reply To This Comment

cantikk lah :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Nia | Cantik ke? Bese je lah awak. Btw, thanks dear. :)

e k i n ♥ y u s r i said... Reply To This Comment

hantaran tunang biase2 je xpe
yg pntg ms nikah nnti
hhuhuhu

Sfarlina said... Reply To This Comment

HI HI B2B :) FOLLOWED U~

Fariza said... Reply To This Comment

nice :) fariza punya lg simple. ha3

Miss Ika said... Reply To This Comment

Ekin | Aah, mak saya pun cakap masa tunang biar simple2 je. Sok time nikah barulah up kan sket. Hehe

Sfarlina | Thanks dear. :)

zie said... Reply To This Comment

simple katanya... tak simple okeh. btw, pelangkah tu apa?

Miss Ika said... Reply To This Comment

Dlm gambar kot tak nampak simple.
Tengok depan2 pasti nak nanges.
Cacamarba kot. Huhu

Pelangkah tu macam hadiah pada abg/kakak kita yang belum kahwin. Hadiah sebab langkah bendul.

Ada certain yg cakap pelangkah tu kalau langkah bendul pmpm je. Tp case saya dua2 yg belom kahwin tu abang. Tp sebagai tanda hormat, tunang saya bg jugak sbgai salah 1 hantaran tuk diorg. :)