FOLLOWERS

Thursday, November 24, 2011

Apa Fungsi Quotation?

Hye all bride-to-be and ex-bride-to-be out there!

Tetibe pulak kan. Hehe

Nak tanya sebenarnya kalau macam kita berminat dengan satu-satu vendor tak kisahlah photographer ke videographer or bridal ke atau apa-apa je dan kita nak minta harga dari mereka just untuk survey first kita nak mintak macam mana ye? Mintak quotation tu ke?  Ke mintak package yang diorang provide?

Or kita dah confirm nak ambil dia sebagai vendor kita, baru kita mintak quotation?

Tengah blur ni.

Ampun, saya budak baru belajar. Huhu

Bantu saya ye kawan-kawan. Thanks semua.

Till then, peeps.

13 Footprint (s):

Fariza said... Reply To This Comment

hi. better tanya quotation/pakej terkini/promosi skrg. better discuss semua baru bayar ye untuk elakkan rasa tidak puas hati akan dtg. hik3. :)

ni@ @in said... Reply To This Comment

ain pon blur gak..tp try j minta quotation..ty sal pakej yg diorg provide..xsemestinye kite nk hire dia baru nk minta quotation..hehehe..

dhiera said... Reply To This Comment

ika, saya pun mengalami masalah yg sama. nak mtk untuk survey tapi tak tahu the proper way macam mana. wwuwuwu

Miss Ika said... Reply To This Comment

Fariza | Ika ada mintak gak quotation. Bila dah send email tu rasa macam tak sure pulak fungsi dia. Tetiba blur. Haha. Neway, thanks. :)

Ain | Kan? Ada try jugak mintak quotation dr beberapa vendor. Thanks dear. :)

Dhiera | Tulah kan. Tapi ada photographer or sume vendor kot nk detail sume i.e. event kt mane and bila sume. Sebab nk tengok kita ni betul2 ke main2 je. Kdg2 kalau org tu just mintak 'tlg pm price' diorang taknak layan. Hehe

bahIRAh said... Reply To This Comment

ika kene tulis date/ event/ tempat..

cth: Quotation for Wedding Photography
Date: 28 April 2012
Location: Taman Ampang Hilir, Ampang, Slgor
Event: Akad Nikah (8.30pm)

How much total cost? Thanks..
----------------------------------

date tu hentam je sbb diorg nak cek time tu available ke tak..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Bahirah | Owh, kalau macam kita just nak survey harga pun kena bagi details tu jugak la eh?

Neway, thanks dear.

dhiera said... Reply To This Comment

komen bahirah sgt membantu~
tips dari fariza juga ada betulnya kan?

tq semua~

bahIRAh said... Reply To This Comment

yup Ika, kena bg details baru diorag layan..kalau takat PM je diorg malas..hehe

i'm more than happy to assist u dhiera :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Dhiera | Kan? Thanks untuk mereka. :)

Bahirah | Noted dear, thanks a lot. :)

jaja khalida said... Reply To This Comment

hi ika.. ;)
kene mintak quotation dulu..tanye pakej macam mane yang diorg tawarkan..kot2 tengah ade promosi kan..hehehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

Jaja | Thanks sayang for the tips. Promosi yang sedap dengar tu. Kah Kah

Shayra said... Reply To This Comment

sy selalu sgt mintak quotation utk bandingkan harga pakej yg disediakan.. kdg2 dia bg harga/ pakej yg biasa di offer je. tapi lepas nego 2-3x, biasanya ada la extra2 yg kita boleh dpt. ni semua taktik vendor utk tarik minta bakal client :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

tula kan.
tapi kalau mahal sket dari org len sbb kualiti dia more better kita pun tak segan2 nak amek dia.