FOLLOWERS

Tuesday, November 22, 2011

Review: Cincin Merisik Plus Tunang

Cincin merisik dan cincin tunang saya adalah sangat simple. Sebab Taufik tak suka saya pakai cincin tunang yang ada batu. Dia cakap masa kahwen nanti baru yang ada batu or mata or apa-apa je. Saya pun tak berapa suka sebenarnya, sebab kalau ada mata saya rasa macam dah kahwen pulak. Haha. Over.

Makanya, tanpa merancang kami ke kedai emas di Jaya Jusco Bandar Melaka. Sebelah Tesco Melaka. Sebenarnya pergi sana nak makan steambot je. Tak sangka pulak Taufik terus nak pergi beli. Ok, kedai emas tu bahagian bawah sekali, tapi saya tak ingat nama dia. My bad. Resit pun saya tak ingat saya simpan kat mana. Confirmnya memang saya simpan. Sungguh tak sensitif kan saya. Hehe

Kedua-dua cincin memang kami yang pilih. Cincin risik saya pilih yang kosong takda apa-apa design. Sebab saya memang suka yang simple-simple. Cincin tunang pun gitu. Design yang simple. Sampai FSIL saya marah Taufik kenapa pilih design dan cincin yang terlalu simple. Bagi saya takpelah, ikut kemampuan. Lagipun memang saya suka yang macam tu.

Cincin tunang yang kami pilih bukan yang tersarung di jari manis saya masa hari pertunangan.

Apakah?

Taufik ada kata beberapa hari sebelum majlis, dia cakap ada surprise untuk saya. Saya tanya apa dia. Dia cakap, kalau dia bagitahu sekarang dah tak surprise namanya.

Benci.

Dah tahu nak surprise tak payah lah nak heboh-heboh cakap ada surprise. Lempang kang. Haha

Masa opah Taufik dan FMIL masuk bilik nak sarung cincin, saya tengok cincin tunang tu dah bertukar jadi lain. Dari situ saya mula agak yang tu la surprisenya. Besar kot cincin. Saya pilih mula-mula tu yang comel je. Ngeh3x

Tapi saya suka sangat. Thanks all.




Till then, peeps.

20 Footprint (s):

bahIRAh said... Reply To This Comment

ika..kite mmg nak pilih yg simple tp trust me, org2 tua da pandangan diorg sendiri..huhu.. tu sbb ika dapat cincin besar tu..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Kan? Kalau ikut org muda mmg nak simple2 je. Hehe

Even ada org ckp, cincin macam makcik2. Tapi set kat mind, dengki la tu. Statement kejam. Ngeh3x

Wanie said... Reply To This Comment

ok la dapat dua cincin..:)

doodle ika dah siap..sorry tau lambat pulak..hehe..jemput amik

http://firdaniweddingdiary.blogspot.com/2011/11/maaf-maaf-dan-maaf.html

Cik Zimie said... Reply To This Comment

same la kite.takde pun batu2 semua.time kahwin pon bagi rantai tangan je.cincin tak bagi dah kot.cukup la yang ada 2 ni pon tak terpakai.hihi

Fariza said... Reply To This Comment

WIWIT. dpt 2 cincin. :)
oklah tu. hik3

Miss Ika said... Reply To This Comment

Wanie | Alhamdulillah.

Owh, ye. Thanks tau. :)

Zimie | Kan? Time kahwen tak tau lg cmne nanti. Hehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

Fariza | Wiwit jugak. Ngeh3x

picairin said... Reply To This Comment

bestnya dapat cincin risik jugak...^^

Miss Ika said... Reply To This Comment

Picairin | Bese2 je dear. Kalau dapat 1 pon ok je. :)

dhiera said... Reply To This Comment

wawow... kire ye ika ada 3 cincin la termasuk cincin tunang tak jadi tu

Miss Ika said... Reply To This Comment

Dhiera | Aah kan, lupa pulak kewujudan cincin yg tak jadi tu. Tak pulak tanya taufik. Maybe tukar kot dengan cincin yang sebenar. Ika pun tak pasti. Hehe

cik.mila said... Reply To This Comment

wahh untung ade 3 cincin..heheh

Miss Ika said... Reply To This Comment

Mila | Bese2 je dear. Kalau 1 pon ok jugak. :)

bahIRAh said... Reply To This Comment

pd mata org tua2, kalau lagi besar emas kuning, lagi mahal.. tp make sure 916 bukan zhulian..hihihi

Miss Ika said... Reply To This Comment

Tau takpe. Kalau ikut kita tak kisah pun kecik ke besar. Tp bila org nak bg, terima je la. Ngeh3x

NURANISA said... Reply To This Comment

suka..baca blog ni..sb sy pon dah btunang..heee..follow u..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Nuranisa | owh, ye? congrates. neway, thanks sayang. :)

De'Warisan said... Reply To This Comment

jalan-jalan tengok kain lawa dan murah kat sini!

http://dewarisankami.blogspot.com/

iedaurora said... Reply To This Comment

kalau ikukan kite mmg nak simple, tapi mine pun end dengan besar gedabak baru nampak dari jauh ^_^

ieda link eka kembali...

Miss Ika said... Reply To This Comment

Kan? Taste org muda selalunya simple2.
Tp kengkadang ada yg takleh terima. Hehe

Already link you dear. :)