FOLLOWERS

Monday, February 6, 2012

Paper Flower

Hye lovelies,

Semalam dengan rajinnya saya try buat paper flower yang B2B duk cerita secara hangatnya dalam group. Diorang cakap senang je nak buat. Pejam mata pun jadi (Yang ni tipu je). Hehe. Cubaan pertama saya menjadi walaupun rupanya tidaklah seowesome yang dah expert. Tapi first time kan, kira berjaya lah walaupun menggunakan tisu lap mulut yang selalu provide kat kedai makan tu. Almaklumlah kat sini takda jual tissue paper tu. Kot lah sebab tak pernah cari pun. Hehe


Saya refer tutorial dari You Tube. Sangat membantu la walaupun tanganku keras kematu. Maka, siapa-siapa yang nak try buat bolehlah refer situ ok. Paper flower tu boleh dijadikan decor untuk pelamin ke, bilik pengantin ke, takpun as a centerpiece. Saya pun tak decide lagi tuk apa. Main buat je. Hehe

Till then, peeps.

11 Footprint (s):

fainie_riz said... Reply To This Comment

Buat bunga telur pun chantek.

S.U.R.I.A. said... Reply To This Comment

Tantek jugap...xpenah try lagi.keh2

Miss Ika said... Reply To This Comment

Fainie | Bunga telur? Tak larat yang. Mesti beribu kena wat. Huk Huk

Suria | Jom try sama-sama. Hehe

Cik Ziana said... Reply To This Comment

hai ika, zana pun ada buat tissue flower jugak untuk deko tapi asyik terkoyak je sebab tissue lembut sangat.

Btw, nice blog. Jom exchange link!

kerjakawensaya.blogspot.com

Miss Ika said... Reply To This Comment

Ni guna tisu biasa pun terkoyak jugak. Tissue paper tu tak taula pulak cmne tak pernah try lagik. Hehe

Thanks zana.

nurul izayani said... Reply To This Comment

nice..chayokk ika..buat lg bnyk2.. :)..kalu pakai tissue paper, x mudah koyak, sbb dia lebih kepada kertas..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Iza, yeay! Nak try buat banyak-banyak. Owh, really? Ok, noted dear. :)

Cik Nasha said... Reply To This Comment

nak buat tisu flower ni masa nak cerai2kan dia tu kena slow2 kan.. kalau tak terkoyak.. kite wat pestaim dulu habis terkoyak.. nampak sgt tangan x kreatif.. hhihi..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Nisha | Aah, kena lembut la di tangan. Kita pun terkoyak sket sbb tangan keras. Haha

Cik Zimie said... Reply To This Comment

uhuk2 ika, aritu zimie wat.tak jadi guna crepe paper.sobb.dah 2x mencoba gagal gak.

agaknye suruh guna paper tisu mcm ika wat kot baru jadi hohoh saba jela

Miss Ika said... Reply To This Comment

Zimie | Ika guna tisu lap mulut je zimie. Koyak jugak tu sebenarnya tp tak nampak sangat dalam gambar. Kena guna tissue paper yang betul2 untuk paper flower ni rasanya. Huk Huk