FOLLOWERS

Tuesday, March 19, 2013

Husband's Birthday

Assalamualaikum and hye lovelies.

7th March haritu my husband's birthday. First time after our marriage. Excited nak celebrate tapi I takde idea nak buat macam mana. Then message la before that day, I cakap I teringin makan chicken chop. Konon je sebenarnya. Nak tengok reaksi dia. Husband replied, dia prefer lamb rather than chicken. Husband I memang kurang sket makan ayam kalau tak ye. Then, dari situ I dapat idea nak serve him lamb chop. Buat yang simple-simple je la. Nak candle light dinner bagai memang susah sket. Buat kat rumah je la senang. 

Celebrate pun lambat sehari sebab husband cuti on 9th. Kiranya 8hb malam tu baru dia balik. I dah susun jadual siap-siap, pukul berapa nak masak lamb, pukul berapa nak putar telur buat cake. Hehe. Gigih kononnya. Nak bagi yang mahal-mahal, I tak keje memang nan hado la. Jadi buatlah apa yang termampu. I gigih jugak google recipe lamb chop, whipped potato, coleslaw bagai tu. Kemain lagi. Nasib baiklah menjadi. I ada jugak do-it-yourself birthday card for him. Memang simple sangat sebab dah tak tahu nak buat macam mana. Takpelah, yang penting I ikhlas buat untuk dia. Hope husband suka, baca pun curi-curi haritu. Malu katanya. I ingat dia tak baca. Baru nak merajuk. Hehe



I buat 28 colorful loves, kononnya simbolik umur husband dah 28 years old. Mengada kan. Hehe. Gambar last ada tshirt JDT, tu present from my mom. Kemain bonda I, nak surprise jugak. I dah setel masak semua baru bonda cakap dia ada present untuk husband, dah beli awal ritu tapi saje taknak bagitahu I. Kemain sayang lagi kat menantu dia. I pun tak dapat hadiah camtu tau. Ecehh. Hope husband suka. Baru sempat basuhkan baju tu haritu. Belum sempat lagi nak pakai.


Inilah cake and lamb chop yang I buat untuk celebrate. Kemain besar lagi cake. I buat butter cheesecake je. Sejam dua dah siap. Lamb chop tu lama jugak la, sebab first time buat. Tapi whipped cream dengan coleslaw malam before tu dah buat and letak dalam fridge. Siang tu tinggal buat kuah dia je. Fries confirm lah frozen punya. Hehe. Lamb chop nampak tak menyelerakan tapi rasanya not bad tau. Husband I licin makan. Dia siap cakap patutlah tanya prefer chicken ke lamb? Rupanya ni awak buat. Hehe. Then dia cakap, selama ni dia tak pernah makan whipped potato and coleslaw sampai habis, malah kitorang pun jarang makan KFC tapi dia boleh habiskan yang I buat. Means? Hehe. Thank you husband. Terharu I dengar. 

Before tu, after isyak I dah siap pakai cantik-cantik nak sambut husband balik. Kunci pintu bagai. Konon nak nyanyi la untuk dia bila dia sampai. Plan dengan anak-anak buah I. Bila dia sampai memasing dah ready. Tapi I terlebih excited, pegang cake then just wish je. Husband I terkejut. First terkejut sebab I buat surprise kot. Second sebab I melompat sambut dia balik dengan cake kat tangan. Kemain lagi dengan perut terboyot kau melompat kan. I pun tak perasan sebenarnya I melompat. Benda spontan memang I tak expect langsung. Nasib baik takde pape. Tergelak kitorang after tu. Bila I ajak dia makan, dia cakap kejap. I terus tarik tangan dia pergi dapur. Muka husband agak speechless la sebab I gigih buatkan dia lamb chop. Before that day dia asek message I, dia cakap kalau dapat lamb chop ni sedapnya, terliur dia. Muka macam terharu la kan. Tersenyum-senyum I tengok. Cehh.

Again, happy birthday husband. Semoga setia hingga hujung nyawa. We love you till the end.

Till then, peeps. 


14 Footprint (s):

cha said... Reply To This Comment

Alala sweet je u. Walaupun simple je tapi i nampak effort you. Mesti suami u terharu kan.

Ah lama x buat mashed potato. Nak buatla nanti. Haha.

Btw happy birthday to your husband :)

Diyana said... Reply To This Comment

sweet laa kad tu.... suka2 (^_^)

rupa xpenting, asalkan org yg mkn tu ckp sedap dah sgt puas hati kan...
bestnya lamb chop... buat kan boleh?? hehe

e k i n ♥ y u s r i said... Reply To This Comment

cantik kad tue

*wink* said... Reply To This Comment

comeynye kadddd

Schaz said... Reply To This Comment

so sweet..besday mr hubby taun ni pun mcm plan nak masak western..since i tak penah pun buat lamb chop bagai sume tu utk die..huhu..cume xtau nak surprise camne sbb kl i ckp nak g kedai bli barang, mesti die nak ikut..haha

Miss Ika said... Reply To This Comment

@cha Haha. Sbb I takde idea lain nak buat. Kalau ajak dia dinner mcm tak surprise.

Thanks cha.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Diyana Kang u tak selera nak makan kalau i buat. Haha

Miss Ika said... Reply To This Comment

@e k i n ♥ y u s r i Thanks ekin. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

@*wink* Hee. Thank you dear.

Miss Ika said... Reply To This Comment

@Schaz Buatlah u. Masak2 ni best tau, sbb air tangan kita sendiri bg kat husband. Pg la masa u balik keje ke. Hehe

Dkna Abza said... Reply To This Comment

romantik!!! :)

eddany @ WE said... Reply To This Comment

so suweet... chantek card besday tu..
btw salam kenal dari WE

http://wehmimpiindah.blogspot.com/

Anonymous said... Reply To This Comment

AtDisney's official Princess Websiteyou can with their friends, Either as teammates or opponents, in multiplayer Online Games to Spiel in the cosmos Wide Web, or would engross in vicious battles with other players online. just now click on which lineament/scene to sort between toys and things to Hold out.

my blog post ... game

cha said... Reply To This Comment

uuuuu sorry i pun lama tak dtg sini ingat dh tertinggal byk entry sekali u tak update update haha

sihat tak? update la cepat :D