FOLLOWERS

Saturday, April 20, 2013

The Long Silence

Assalamualaikum and hye lovelies.

Rasanya dah genap sebulan tak update blog. Sebabnya takde mood nak update, malas nak bukak laptop, semuanya malas lah. Huhu. Ikutkan banyak cerita nak share tapi keadaan tak mengizinkan. Susah hati, sedih semua bercampur. Tapi takpelah. Mungkin Allah nak menguji sekuat mana I hadap sesuatu problem even sometimes I rasa tak kuat. Alhamdulillah, itu tanda Allah masih sayangkan I.

Sepanjang sebulan ni Alhamdulillah baby semakin aktif. Now dah entering 34 weeks. 6 weeks to go sayang. Kalau boleh nak baby keluar awal. Awal seminggu dua la sebab mommy dah tak sabar nak jumpa awak. Hehe. Boleh teman mommy hari-hari. Tapi barang mommy and baby belum 100% prepared. Ada yang belum beli. Hospital bag pun belum pack. Takpe, ada masa lagi beberapa minggu. *Sedapkan hati sendiri*

And last check up berat turun, hb pun turun. Sedih. Tapi takpelah, after check tu I try makan yang boleh naikkan hb. Jambu batu, kismis, epal hijau, jus delima segala. Tak tahulah result macam mana. Hopefully semua okay. Tunggu next week baru tahu berat and hb naik ke tak. Mintak-mintak naik la sket. Taknak la kena amek darah banyak-banyak. Kesian kat baby. Eh. Hehe. Part happy time nurse check perut, baby kemain aktif lagi bergerak. Agak mengganggu proses check up. Siap nurse tanya baby "Dah ke belum?" Hehe. Cute. Then bila nurse nak dengar jantung baby guna alat yang macam glass tu, tiba-tiba baby tendang. Haha. Nakal anak mommy. Kesian nurse sayang, terkejut dia. Hehe

Hope everything goes fine.

Till then, peeps. 

4 Footprint (s):

cha said... Reply To This Comment

ala cutenya baby tendang. takpe barang-barang tu sikit sikitla beli kan. take care tau u :)

Syu, Syuhada said... Reply To This Comment

semoga semua selamat ye..
takecare :)

izni nakatsu said... Reply To This Comment

omaigod ka... lg 6 weeks? knp ku yg neves ni?

dhiera said... Reply To This Comment

dah dekat dh due ye.. tahniah syg~