FOLLOWERS

Tuesday, March 6, 2012

Wedding Idea: DIY Wedding Dais

Hye lovelies.

Pernah ada satu hari, tiba-tiba rasa nak DIY wedding dais. Search google dapatkan idea pelamin yang paling senang nak buat. Dah jumpa and dapat idea but unfortunately proposal yang dibentangkan kepada ibunda tersayang tidak diluluskan sama sekali. *Sobbing hardly

Ma cakap ma tak pernah dengar lagi pengantin buat pelamin sendiri. Ok, saya tak salahkan ma pun sebab tak pernah dengar, memang kat kampung belum pernah ada pengantin buat pelamin sendiri, saya je menggatal nak buat sendiri. Konon hebatlah kan. Tunang sendiri pun membangkang sebab katanya barang-barang macam kerusi and flowers bagai tu nak dapat dari mana. Cehhh, tak membantu langsung.

Walaupun tak tercapai hasrat nak DIY pelamin, saya ada simpan beberapa gambar sebagai sumber inspirasi bagi B2B di luar sana yang berhasrat menDIY pelamin mereka.

Let's check it out.














Credit to The Owner

Kalau ikutkan, agak mudah untuk DIY, cuma ada certain yang perlu disewa or beli. Contoh macam sofa, pasu bunga dan bongkah-bongkah (Betul ke bongkah? Haha). Kalau sewa lagi murah berbanding kalau beli sendiri. Tapi advantagenya, kalau beli boleh dijadikan home decor after majlis kan. Tak membazir. Anyway, good luck to all bride-to-be yang gigih menDIY.

P slash S: Semoga apa yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT.

Till then, peeps.

7 Footprint (s):

iedaurora said... Reply To This Comment

ieda pun banyak idea tp tak berani nak DIY pelamin takot buruk jadinye hu..hu...

Miss Ika said... Reply To This Comment

Ieda | Kita belum-belum dah dapat bangkangan. Haha. Tempah je la, tak tau bridal butik tu boleh buat tak as per wish. Sebab dah tak sempat nak survey banyak-banyak, take risk je la. Huhu. Hope everything goes fine.

FY said... Reply To This Comment

di mana ada kemahuan, di situ ada jalan..all da best dear =)

..ika itu aku.. said... Reply To This Comment

xpe ika..t time mjlis baby buat DIY pelamin sendiri.. :D

Miss Ika said... Reply To This Comment

FY | Thanks dear.

Miss Ika said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Miss Ika said... Reply To This Comment

Ika | Insyaallah. Tak tau la time tu rajin lagi ke tak. Hehehe