FOLLOWERS

Monday, March 19, 2012

Sampin for Groom

Mestilah for groom, takkan for bride pulak kan. Hehe

Since Taufik bercuti di Terengganu dengan his family last week, jadi kami mengambil kesempatan hunting sampin di Pasar Payang. Agak tak banyak pilihan sebab tak fit dengan budget ciput kami.  Ada lah berkenan dengan beberapa color yang match dengan baju nikah, unfortunately beriban ye harganya. Mahu pengsan 18 hari kalau beli. Tapi sebenarnya banyak je yang cantik dengan harga yang still affordable. Kena rajin mensurvey lah. Cakap je nak yang berapa ribu, sure banyak pilihan. Better ada knowledge la pasal tenun segala bagai untuk elakkan penipuan and such. Saya memang zero ye bab-bab ni, kena bawak bonda kalau nak beli.

At the end dapat jugak yang berkenan di hati semua orang. Match dengan baju nikah and match dengan theme sekali. 2 in 1 terus. Berkat kesabaran Kak Long and Kak Ngah survey banyak tempat. Kalau saya, mungkin dua hari baru dapat ye. Hehe. Ditambah pulak dengan peniaga yang tak mesra alam, kalau tak dek kerana ada FFIL mahu terus pergi dengan kecewanya. Hehe. Memang tak penyabar ini orang.

Alhamdulillah, dah boleh cross checked. Nak update checklist tapi sekarang ni malas lagi sebab progress tak banyak mana pun. Kumpul bagi banyak baru seronok nak update secara pukal.

P slash S: Semoga segala yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT.

Till then, peeps.

10 Footprint (s):

SarahSyafiq said... Reply To This Comment

Salam kenalan,
Songket terengganu kadang rasa macam tak berbaloi jugak kan.Sbb famous kot tu yg x larat nak bayar. Btw, happypreparing =)

Shida Maniiiis said... Reply To This Comment

Salam..
Agak2 berbaloi tak beli sampin kat sane? ke lebih kurang je kalo beli area KL or Johor?

TQ =)

Shida Maniiiis said... Reply To This Comment

Salam..

Berbaloi x beli kat ganu? leh dpt harga berapa? leh share anggaran nye?

TQ =)

bahIRAh said... Reply To This Comment

ohh part ini sy sangat jeles! sb sy lom jumpe sampin for gro0m.. huhuh..
nape Ika tak bitau nak pegi tganu..bole kirim ;p hehee

Miss Ika said... Reply To This Comment

Sarah | Maybe sebab tehun tangan. Tu yang mahal kan. Tapi kita beli yang murah-murah je. Lgpon nak pakai pun sekali sekala. Taknak berabes pada benda yang tak sepatutnya. Hehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

Shida | Kat Terengganu banyak pilihan. Nak yang mana and macam mana pun ada. Sedia duit poket je la. Kita beli yang murah je. Johor and KL pun ok jugak rasanya. Diorang amek dari Terengganu jugak kot mostly.

Miss Ika said... Reply To This Comment

Shida | Berbaloi lah jugak. Sbb dapat beli yang disukai dan menepati budget.

Anggaran sebenarnya ikut budget yang.
Kita budget 200 and below. Alhamdulillah dapat. Kena pandai survey.

Miss Ika said... Reply To This Comment

Bahirah | Kita memang belajar kt sini la yang. Hehhh. FFIL kita yang datang sini and sesama beli. Hehhh

.:shura shushi:. said... Reply To This Comment

Songket terengganu kalau di KL sangat..! sangat..! mahal :( .. Nak pergi T`gganu entah bila

Miss Ika said... Reply To This Comment

Shura | Owh yeke? Tak pernah survey pun kat sana. Mark up tinggi sangat la tu. Huhu