FOLLOWERS

Saturday, April 21, 2012

Project Craft by Ika

Hye lovelies.

Saya dah decide nak DIY beberapa accessories for that day. Buat mana yang mampu, yang sesuai dengan budget. Lagipun nak budget kan, haruslah kena rajin buat sendiri. Daripada masa terbazir begitu sahaja, baik saya mensibukkan diri dengan aktiviti yang berfaedah. After June, memang saya free till the day. Nak kerja Taufik tak bagi sebab dia cakap nanti baru kerja dah kena mintak cuti nak settlekan legal documents, then nak kena mintak cuti kahwen pulak, again nak mintak cuti for Graduation Day. Kang kena fired baru tahu. Hehe. After settle semua baru boleh kerja. Tapi maybe saya try cari kerja yang dekat dengan rumah, kerja kilang pun ok. At least dapat income buat tambah-tambah. Tu pun kalau ada la. Buat part time kat rumah pun ok.

Berbalik pada project DIY, saya dah senaraikan beberapa yang saya willing nak buat. Ada yang dah siap dan ada yang still in progress.

1. Wedding Invitation
2. Stickers
3. Thank You Tag
4. Guest Book
5. Wheel Paper
6. Signage
7. Easel
8. Canvas Photo Frame
9. Wall Decor
10. Corsage
11. Door Note
12. Centerpiece
13. Accessories for Buffet Station
14. Guest Book Corner
15. Photo Booth Corner
16. Room Decor
17. Bird Origami
18. Rose Chiffon
19. Bantal for Dais
20. Wording for Bantal
21. Hantaran

Setakat itu sahaja yang ingat. Hehe. Banyaknya, mampu ke nak buat semua ni? Sekarang ni konon semangat nak buat. Esok-esok tak tahulah. Haha. Takpe, usaha tangga kejayaan. Angan-angan dulu baru jadi kenyataan. Cewah.

P slash S: Semoga segala yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT.

Till then, peeps.

14 Footprint (s):

Sharz said... Reply To This Comment

wow!!! banyaknye diy!! jgn lupe update tau!! goodluck!!! =))

Miss Ika said... Reply To This Comment

Shaz | Ni berangan je dulu. Mintak2 dapat buat semua. Nak jimat jugak sebenarnya. Hehe

SarahSyafiq said... Reply To This Comment

wahh ika.banyak nye.good luck. buat sikit2 lama2 membukit la kan.

Miss Ika said... Reply To This Comment

Sarah | Tula pasal, terkejut pulak boleh jadi banyak macam ni. Hehe. Mintak2 dapat buat semua. Huhu

Btw, thanks dear.

NORA said... Reply To This Comment

tarikh wedding kita sama la cik ika... :-)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Nora | Owh, really? Yeay! Ada geng. Hehe

Boleh sama-sama counting days. Hehe

miszatie said... Reply To This Comment

gud luck dear!!...i pun tgh hunting kt JB n singapore nih..:)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Zatie | Thanks dear.

Rahmah said... Reply To This Comment

dah ade perancangan...cik mah pun ade jg....BW here...and follow u...follow me bcak k...

Diyana said... Reply To This Comment

Salam singgah

wah byk nya nak DIY....
hope sempat buat semuanya sbb xsabar nak tgok hasilnya... hehehe

update ye

Miss Ika said... Reply To This Comment

Rahmah | Plan memang banyak nak buat tu tak tau la kan. Hihihi

Miss Ika said... Reply To This Comment

Diyana | Hope sempat buat semua. Hehe

iedaurora said... Reply To This Comment

waaa banyaknye! gudluck ya, kite pelan2 kayoh....

Miss Ika said... Reply To This Comment

Ieda | Yup, pelan-pelan kayuh. Hope semua boleh siap. Hehe