FOLLOWERS

Tuesday, April 10, 2012

Attire for Bridesmaid

Hye lovelies.

Semalam sesi hunting kain untuk bridesmaid. Melilau jugak mata tengok kain yang banyak. Nasib baik memang dah decide awal-awal nak cari color apa. Jadi memang sekejap je la jumpa. At first pergi Kamdar jumpa kain apa entah namanya. Ala-ala chiffon jugak tapi agak tebal berbanding chiffon and lebih soft sebab ingat nama fabric belakang dia tulis korean soft. Hehe. Memang sangat berkenan dengan kain tu. Harga not bad sebab still within my budget. Maybe takde rezeki sebab tinggal 2 meter je. Huhu. SA check stock pun memang dah takde.

Next hunting di Nagoya. Warna memang sama dengan yang di Kamdar hanya materialnya berbeza. Cuma yang ini agak jimat sebab tak perlu nak tambah lining. Kain dia lembut dan sejuk. So, saya beli untuk enam pasang. First decide tiga soft tiga lagi dark. Sebab nak nampakkan tone color. Tapi yang dark tinggal 8 meter, untuk dua pasang baju. Jadi last decide empat akan dapat soft color dan yang lagi dua dapat dark color. Actually tujuh orang, but my BFF lagi sorang tak dapat cuti time tu. Sedih. Takpelah, mana tau last minute dapat jumpa lagi sorang. Simpan siket sampel color untuk reference. Hehe

Oh, lupa. Material tu namanya Koshibo Fabric. Nasib baik tergerak hati nak tanya SA semalam. Nagoya takde display nama-nama fabric macam kat Kamdar. Jadi kena tanya. Kalau dia tipu saya, makna saya tipu anda juga. Huhu

Rasanya itu je. Hunting hantaran juga semalam. Dapat satu je. Next hunting weekend ni. Hope dapat la beberapa. Nanti dah dekat dengan majlis dah boleh bersenang lenang. Hehe

P slash S: Semoga segala yang dirancang dipermudahkan oleh Allah SWT.

Till then, peeps.

4 Footprint (s):

Fana | Aqim said... Reply To This Comment

wah..tunjuklah sikit kain nye..huhu

Miss Ika said... Reply To This Comment

Fana | Nanti kita tunjuk eh. Tak amek gambar pun lagi. Hehe

Cik Zimie said... Reply To This Comment

teaser oh teaser :P warna ape la tu agaknye yeee

Miss Ika said... Reply To This Comment

Zimie | Malulah nak teaser. Haha