FOLLOWERS

Friday, January 13, 2012

MUA Hunting

Sekarang still tercari-cari MUA for solemnization. Saya suka make up yang simple and looks natural. Bulu mata taknak la nampak sangat palsu kalau pakai bulu mata palsu pun. Lentik semacam, nampak sangat tak natural. Huhu. Ada berkenan dengan 1 bridal ni. Dia quotes price ok. Tapi dia cakap, priority untuk yang amek full package dengan dia. Means, pelamin decorations segala bagai tu. Sebab jauh kan. Lagi pulak peak season time majlis saya. Takpelah, mungkin takde rezeki nak hire dia. Jangan sedih, cari yang lain.

Several make up artist below. Saya sertakan sekali dengan link mereka. Jadi sesiapa yang berminat boleh jenguk-jenguk. Ada yang saya dah request quote, dah bagi feedback. Ada jugak yang belum reply and belum sempat request quote.




Asmara Hanis 0137708733
Based in Batu Pahat

Ok, anda rasa anda suka yang mana? I love the first one. Nampak seri pengantin. But, saya anggap takda rezeki nak hire beliau. Sobbing hardly. El Lydia Bridal pun cantik, tapi saya kurang suka bahagian mata, obvious pakai bulu mata palsu. Serie Ahmad pun cantik, love part mata tu. Dah mintak quotation tapi belum ada feedback. And last credit to Miss Yuyu. Looks natural kan. Dia hire Asmara Hanis ni masa bertandang kat Kluang, tapi saya rasa sesuai jugak untuk make up nikah.

For those yang based in Johor specially Simpang Renggam or Pontian, let me know kalau ada MUA yang highly recommended ye. For nikah pun jadi la. Sebab reception saya rasa nak amek pakej from bridal boutique je. Jimat. Hehe

Till then, peeps.

16 Footprint (s):

dhiera said... Reply To This Comment

kite suka kan el lydia bridal lagi. hehhe

Shakina Farhan said... Reply To This Comment

xd bulu palsu pun cantik gak..tp kl dalam gambar ada nampak sikit je lentiknye..cantik je dlm gambar..depan2 fuh..

Just^me said... Reply To This Comment

salam ziarah! saya vote untuk El lydia... makeup nampak natural dalam gambar.. hehe

Just^me said... Reply To This Comment

asmara hanis pun nampak natural... vote 2 bleh? :p

sueha syg said... Reply To This Comment

yg kedua cantik.aku suke cmtu.! amik yg tu la.tak berkilat sgt muke.

Miss Ika said... Reply To This Comment

Dhiera | Saya pun suka el lydia. Cuma bulu mata je la. Hehhh. Yg tu takpe, small matter je kot. Owner dia pun ok la. Msg tak sampai 5 minit terus je reply.

Kina | Kan? Bulu mata dah panjang. Tak pakai bulu mata palsu takpe kot. Cuma tak lentik la. Tak berapa suka sangat lentik2 ni. Hehhhh

Miss Ika said... Reply To This Comment

Just Me | Saya pun. Cam ramai je yang vote al lydia. Kena call cepat2 nih. Hehehehe. Boleh je vote dua-dua. Yang vote kedua tu untuk reception. Ok, ada hati lagi tu. Haha

Sueha | Aku pun suka. Ok, aku kol cepat2. Terus booked. Kahhh

mrs irmidrza to be said... Reply To This Comment

MUA hunting..waaahhhh miza nyer homework tuk senaraikan list MUA masih lum berkesempatan..huhuhu..

nway miza dah folo ika..folo me back ya dear..n like my page too..heheh

Miss Ika said... Reply To This Comment

Miza | Ika pun baru dapat listkan sket ni. Huhu

Thanks miza. :)

izni nakatsu said... Reply To This Comment

syg~ amik yg first~ i love yg tu!!

Miss Ika said... Reply To This Comment

Takde rezeki la yang nak hire dia. Dia prefer yang amek full package. Sbb dia jauh, I amek bridal lain. Ingatkan nak amek MUA je dgn dia. Tp nak wat cmne kan. Huhu

m a r i s s a said... Reply To This Comment

hi,

i need more followers.. jom la singgah n follow blog saye!!! tq

http://diyanamarissa.blogspot.com

purpleyellow said... Reply To This Comment

my sis dia leh make up..tp dia leh make up je lah...mse majlis brtdng kt tmpt lelaki...my sis make up kn i..just neutral jerr..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Purpleyellow | U area mana dear?

Anis_Apis said... Reply To This Comment

Hi ika, u dpt contact Serie Ahmad? I msg2 x reply pn kat FB huhuhu

Miss Ika said... Reply To This Comment

Anis | Kita dah email dia dari december sampai sekarang tak reply. Huhu