FOLLOWERS

Saturday, January 21, 2012

Idea Brown Paper Bag for Door Gift

Sekarang macam dah jadi trend brown paper bag dijadikan ole-ole untuk tetamu pada hari perkahwinan. Dengan kosnya yang tidaklah semahal door gift lainnya, saya rasa saya pun ada terniat nak buat brown paper bag as door gift. Dalamnya nanti letaklah kerepek atau apa-apa yang seangkatan dengannya. For sure makanan. Sebab kalau bagi lain-lain tak tahu la pulak berapa kos yang akan dikeluarkan. Bukan kedekut ye adik-adik. Jimat, fikir after married lagi banyak nak guna duit.

Lagipun brown paper bag ni cute kan. Ally Iskandar and Farah Lee pun jadikan doorgift for their solemnization. Nanti letaklah sticker bagi lagi cantik. DIY sticker pun dah ada dalam simpanan, tinggal nak print. Kalau boleh semua pun nak DIY. Mana yang termampu la. Harap-harap boleh jimatkan kos menempah di kedai. Tak cantik pada mata orang lain pun takpe, janji cantik di mata sendiri. Apakah? Syok sendiri. Hehe

Idea yang boleh diambil oleh bride-to-be. Tapi rasanya semua pun dah sedia maklum tentang kewujudan this cute door gift.




Sumber: Google Images


Sumber: Ex B2B 
Tapi tak ingat link. Ampun Mak.

Till then, peeps.

12 Footprint (s):

Mr & Mrs Sallehudin said... Reply To This Comment

kiter pun guna brown paper beg juga as a doorgift :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Owh, ye? Tengah in kan sekarang. :)

dhiera said... Reply To This Comment

rasa macam nak guna. tapi tak tahu nak bagi apa sebb dah ada plan doorgift lain. hehe

klo beli brown paper bag yang besar then letak berkat pun ok jugak kan? macam beli mc d drive thru. hekhek

Miss Ika said... Reply To This Comment

Tula, mula-mula plan nak bagi glass jar. Tapi nmpak benda ni cm cute pulak.

Maybe guna jugak glass jar tu kot. Tp tak decide 100% lagi. Hahaha

Menarik jugak tu. Takpun terus je bg Mcd. Hehhh

Cik Zimie said... Reply To This Comment

yang ada doilies tu cute sangat3 ika!! heheh ingat nak buat lah utk doorgift nanti..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Kalau ada doilies jadi super cantik kan. Jom wat sesama. Hehh

Cik Syazal said... Reply To This Comment

cantikkk n cutee... hmmm,dlu idea nk gna jg brown paper bag ni... tp nk yg wrna putih... cam cntik lg.. tp at last,x jd plk... sbb dh brkenan dgn plastik bag corak2 kt Rainbow, Simpang Kuala, Kedah... huhu.. xpelh...

Miss Ika said... Reply To This Comment

Jauhnya Kuala Kedah. Hehehe

warna said... Reply To This Comment

custom made yaasin,asma,paperbags etc

warna said... Reply To This Comment

custom made yaasin,asma,paperbags etc

Hanidah Ibrahim said... Reply To This Comment

nk tnye kt mne ek nk bli brown paper yg de tangkai..

Hanidah Ibrahim said... Reply To This Comment

nk tnye kt mne nk bli brown paper yg ade tangkai ye..tq