FOLLOWERS

Saturday, January 21, 2012

Bantal or Whatever for Hantaran

Semester break ni banyak sangat plan untuk wedding preparations. Hope semuanya berjalan dengan lancar tanpa halangan yang bukan-bukan. Sebab tinggal berapa bulan je lagi. Tolak tambah final sem, saya ada lebih kurang 3 bulan yang betul-betul free. 

Jadi, start hari ini memang kena run walau macam mana pun. Pelamin decor, nikah and reception outfit keep in view dulu sebab tunggu Taufik cuti for a week. Insyaallah early february terjah butik tersebut. Memang dah aim and dah mintak quotes. Tinggal nak pergi butik discuss every single details. Malas nak survey lain-lain dah. Nanti ada je yang nak tukar here and there. So, decide terus. Design baju semua dah ada, just nak bagi kalau ada yang nak alter sketch ke whatever time tu. Tengok jugak, takut-takut my body tak sesuai dengan design tu. Kenalah jugak alter kan. Hehe

Ok, dah melencong jauh sangat. Berbalik pada tajuk, saya dah ada theme color untuk hantaran ke pihak lelaki. Dari pihak lelaki ke pihak perempuan, Taufik and his family decide. Maka, no worries. Saya jugak dah decide nak buat macam mana. Problemnya sekarang adalah, saya tak pasti material apa yang nak digunakan nanti for bantal hantaran.





Sumber: Majalah Pesona Pengantin Edisi Disember 2011

Cantik kan? Idea saya ambil dari sini, cuma decoration and theme color tu berbeza. Confius pasal bantal tu. Sebenarnya bantal or polistren ye? Sebab tengok shape dia macam polistren. Blur sekejap. Kalau bantal kekabu of course tak sestabil itu kan. Tapi tak pernah lagi jumpa polistren shape begitu. Ada yang dah siap ke? Hehe. Siapa-siapa yang tahu, tolong saya ye. Sebab ingat nak start beli dah. Thanks in advance.

Till then, peeps.

14 Footprint (s):

Shayra said... Reply To This Comment

Ika, kita pun capture gambar yg SAMA dlm mjlh pesona pengantin n siap save elok2 sbb cantik. kita rasa tu polisterin, pastu balut dgn satin. cantik kan!

Shayra said... Reply To This Comment

Oh, polisterin ni td kite tgk kat nilai 3, harga dlm rm3.50-rm5 satu. :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Owh, really? Sama la. Sebab cantik kan, first pandang terus berkenan and decide nak buat cmni. Hehhh

Polistren eh. Cepatnya dapat jawapan. Hehe. Thanks Shayra. :)

miss Z said... Reply To This Comment

polisterin ada... nak buat sendiri gune kekabu pn boleh. I buat sendiri gune kekabu. stabil je ms tunang aritu. cume kene pndai adjust la. hehe. bleh tgk kt blog tp cm xclear sgt. hihi

..L.Y.A.N.A.. said... Reply To This Comment

ade je jual :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Miss Z | Owh. Guna kekabu eh? Ok, nanti try. Memang nak wat bantal kekabu jugak untuk pelamin nikah. Hehe

Lyana | Hehe. Orait, thanks. :)

Cik Syazal said... Reply To This Comment

yep... ianye polisterin... sy pn wt bntal hntran jg.. tp gna kapas jer... kapas yg isi dlm teddy bear 2... n letak papan kek utk bg cantik.. klau free,jom snggh blog sy... tp msh bru...
sayanakjadipuanfaizal.blogspot.com

Miss Ika said... Reply To This Comment

Owh, kena terjah your blog. Hehhh
Thanks dear.

Mr & Mrs Sallehudin said... Reply To This Comment

skrg polistrin mcm tu dah byk jual kt kedai jual brg2 pengantin.. Harga tak sure tp rasanya RM3 ke atas kot utk satu polistrin..

Miss Ika said... Reply To This Comment

Owh, ye. Sangatlah tak up-to-date saya ni. Hehhh

Anonymous said... Reply To This Comment

hehe...sy da bt dah mase kawen ritu..shanteq sgt...cubela

FarEast said... Reply To This Comment

miss ika.... tgk link faiz nie.... faiz de buar ari 2... :)

http://mylifemytreasure-noorfaizah.blogspot.com/2011/11/diy-bantal-hantaran.html

happy DIYing dear.....

Miss Ika said... Reply To This Comment

Faiz | Thanks dear. :)

syaz@rozelt said... Reply To This Comment

chanteqnya!!!