FOLLOWERS

Sunday, October 30, 2011

Review: Baju Tunang

Setahun lebih dah berlalu, dah basi sangat dah. Baru sekarang kau nak review kan. Sebabnya, saya baru je buat blog pasal bride-to-be ni. Kira ok la kan. Hehe

Ok, sekali lagi sebenarnya plan masa tunang nak pakai baju kurung moden je. Berangan nak pakai color soft pink gitu. Cari punya cari jauh sampai ke Muar dan Tangkak satu habuk yang diidam-idamkan tak jumpa. Sedih jugak, tapi nak wat camne. At last, future-sister-in-law berkenan dengan baju ni. So, belilah dengan harga RM200 di Medan Mara Muar kalau tak silap. Dapat sekali dengan selendang, sama corak dengan kain tapi masa tunang tak pakai pun selendang tu sebab kalau pakai rasa macam beria sangat pulak. Haha. So, pakai dengan tudung bawal je.

Dari pandangan kanan

Dari pandangan kiri

Dari pandangan bawah

Macam model pulak. Hehe. Dan sila abaikan bentuk badan si pemakai yang not-so-slim itu. Tu yang setahun lepas, baru sekejap tadi timbang berat kat Pusat Kesihatan. Naik bukan sekilo, tapi dua kilo. Tula, asek makan tido makan tido. Padan muka. Sobss

Kalau rajin nanti review pasal hantaran pulak.

22 Footprint (s):

ni@ @in said... Reply To This Comment

cantik...slim la ika..mane de x slim..ley pakai kebaya lg tu..hehehe(^_^)

Miss Ika said... Reply To This Comment

ain, jangan terburu-buru memuji saya. sebab itu adalah penipuan kamera semata-mata.

karang tengok depan-depan baru ain ternganga. ngeh3x

btw, thanx darl.

ni@ @in said... Reply To This Comment

credit to the camera...coz ley wat ika nmpak slim..hehehe...

Fariza said... Reply To This Comment

cntik. ada ciri2 kemelayuan di situ :)
lepas tunang pun bleh pakai lg kan. ehehehehe

cik.mila said... Reply To This Comment

bride to yaa..same too me..nice baju tunang! ^_^

~ NANA ~ said... Reply To This Comment

simply nice! :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Ain| haa, kan? kena beli DSLR tak? lagi nampak slim kot nanti. haha

Fariza| boleh pakai lepas tunang tapi segan sebab baju kerawang2. g dinner ok kot. ngeh3x

Mila| yup, thanks dear. :)

Nana| thanks dear. :)

cik nurulain said... Reply To This Comment

u org muar ke? i ngajar muar..medan mara kat mana dear?

Lovely Emy said... Reply To This Comment

heee, setahun yg lalu pun xpe, tetap best baca review ttg preps B2B :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Cik Nurulain: tak, saya orang pontian. tak sure medan mara ke apa tempat tu. tapi kt situ memang ada banyak gerai baju2 kurung ni. kalau tak silap depan tempat tu ada padang bola. nanti confirmkan balik eh. hehe

Emy: boleh la share-share info pasni dear. hehe

Lovely Emy said... Reply To This Comment

heee, boleh boleh :) http://lovelyemyefyweds.blogspot.com

selamat berkongsi ilmu :)

zie said... Reply To This Comment

cik ika, update gambar tunang please.. ehehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

Emy| thank you. :)

Zie| alamak, malu nak review gambar tunang sebab tak cantik. tak guna op pun. sobsss

nanti ada masa review gambar tunang pulak eh. hehe

btw, thanks. :)

e k i n ♥ y u s r i said... Reply To This Comment

ekin dtg sini jugak
dan follow
hehehe

dhiera said... Reply To This Comment

ok je..slim la tu~ aishhh...

cerita lama pun tetap rasa macam baru kan?

aZilsah said... Reply To This Comment

sekarang dah trend baju tunang macam ni. lawa lawa.

Anyway, you have been tagged! hehe
http://azilsahashim.blogspot.com/2011/10/tagged-11-things.html

Miss Ika said... Reply To This Comment

ekin| thanks dear.

dhiera| yup. terasa cm baru semalam. melampau tak? ngeh3x

azilsah| sebab senang, tak payah upah tailor. beli je terus. hehe

thank you. kalau free ika jawab ok. wee~

iedchan said... Reply To This Comment

wah cantek..macam baju jawa2 sket..hehe

Miss Ika said... Reply To This Comment

Iedchan| kebaya indonesia haruslah jawa2. hehe. lagi pulak yang makainya pon orang jawa. bertambah jawanya. ngeh3x

Cik Zimie said... Reply To This Comment

tak tau nak cakap camne.tapi SANGAT CANTIK.lovin it dear.awak pakai pun cantik :))

saya pun pakai tudung bawal untuk tunang.senang+simple.heh

Miss Ika said... Reply To This Comment

Sebab kalau saya pakai shawl nampak muka sangat bulat.

Padahal memang dah bulat tapi taknak ngaku. Hehe

Anonymous said... Reply To This Comment

Ya, mungkin karena itu