FOLLOWERS

Saturday, October 29, 2011

Tag by Cik Eza: Sebelas

oSebelas?
Kenapa 11? Kenapa tak 12 atau 13? 
Tak perlulah nak tamak sangat kan, yang sebelas ni pun kau terkebil-kebil nak jawab kan. haha. Saya di tag oleh Cik Eza. Thanks Cik Eza dan wajib menjawab soalannya sebanyak sebelas soalan. Alamak, boleh jawab ke, excuse boleh tak? hehe

Mula-mula,saya kena follow segala syarat-syarat yang diberikan. Syarat-syarat tak sampai sebelas kan. hehe

First
Wajib menempek all the rules and regulations as stated below:

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

Second
Story eleven things about myself
  1. Nama sebenar saya simple dan mudah diingat. yeke? hehe. Sebabnya masa sekolah ramai benau nama sama dengan nama saya. Nama diberi Nor Shafikah Mohd Salim. Tapi kebanyakan panggil ika or pika. Nak panggil ika comel pun boleh je. Dialu-alukan. hehe
  2. Saya muda lagi, semua orang ingat saya 18 tahun. Perasan. haha. Umur dah 24 tahun dan ramai pulak yang panggil kakak. Sebabnya dalam class, saya antara yang tertua di kalangan mereka. Sobss
  3. Mempunyai 9 orang adik-beradik dan saya adalah anak yang ke-8. Haruslah mengikut jejak ibu saya pada masa akan datang. Erk? Boleh ke? huhu
  4. Ada yang bilang saya membazir masa saya dengan belajar. Sebabnya lepas saya habis diploma saya amek kursus INSEP. Ala, kursus yang orang-orang amek sebab tak dapat kerja or tak dapat sambung belajar tu. Kursus ni dibuat khas untuk memberi peluang kepada pelajar lepasan diploma atau ijazah untuk memarketkan diri mereka dalam dunia pekerjaan. Alamak, terskema pulak ayat. Dari situ saya dapat kerja dan tak sampai setahun kerja saya dapat peluang sambung degree pulak. Lagilah orang mengata. hehe
  5. Saya masih belajar lagi sekarang. Ijazah dalam Financial Mathematics kat Universiti Malaysia Terengganu. Sedih kan, ramai member-member yang sebaya semua dah abes belajar. Bukan setakat abes je, ada yang dah kahwin dan ada pulak yang dah ada anak. Jeles tau. huhu
  6. Suka sangat membebel sejak kebelakangan ni, sampai ada orang tu tanya sejak bila saya pandai membebel macam mak nenek.
  7. Kalau dalam bidang psikologi, saya seorang yang berunsur kayu yang mana orang yang mempunyai unsur ini adalah sangat suka bercakap tak berhenti-henti dan lantang bersuara. Tapi kan, saya sebenarnya adalah seorang yang pendiam. Percaya tak? hehe
  8. Lebih suka duduk di rumah atau duduk dalam bilik kat hostel diam-diam sebab mempunyai sifat malas yang sangat berleluasa untuk keluar berjalan-jalan. Sebab tu kuku tangan dan kaki saya cepat panjang. Eh, ada kena mengena tak?
  9. Tapi kan, kalau bab makan tak malas pun. Pantang nampak makanan, asek nak mengunyah je keje dia. Lepas ni kena diet. Karang baju kahwin tak muat baru padan muka.
  10. Saya sangat suka baca dan kumpul novel. Sekarang ni tengah kumpul novel-novel Kaki Novel sebab cover dia sangat awesome. Boleh camtu? hehe
  11. Orang ingat saya sombong dan bekeng. Tau kan bekeng tu ape? Muka yang macam asek nak marah tu. Tak tau pasal apa. Tu sebelum kenal. Tapi bila sekali dah kenal, semua pelik sebab kadang-kadang saya suka cakap lepas. Diorang cakap muka je nampak suci. Baru tau kan. haha

Yea, dah sebelas.

Third
Answer all the questions from the tagger. Phew, naseb baik sorang je. hehe


Zodiak kamu dan pasangan?
Saya Virgo. Taufik Pisces.

Apa pengalaman childhood yang tak boleh dilupakan?
Saya terjatuh dalam kolam kat belakang rumah. Kolam tu sebenarnya adalah kolam untuk dibuat tempat kumbahan. Ok, malu.

Kalau diberi pilihan untuk pilih BF dari kalangan artis, siapakah dia?
Fahrin Ahmad yang tough tu.

Style tudung korang camne?
Style biasa and simple sebab I'm prefer to wear something like tudung ariani or just tudung bawal. Shawl juga boleh, tapi sekarang dah jarang pakai.

Kalau dulu korang ada ex, camne cara nak lupakan dia?
Cari pengganti baru. haha. Statement kejam.

Tempat shopping menarik?
BP Mall or Jusco Tebrau City

English or Traditional?
Traditional.

Pink or Biru? sila bagi alasan 
Pink sebab color dia lembut. Sesuai dengan sifat wanita yang lembut. Ecehh.

Apa hadiah hari lahir yang paling best korang pernah dapat dari pasangan?
Handphone.

Upload satu gambar yang comel?



If u have to say last word to ur pasangan, apakah dia?
Saya mahu melengkapi tulang rusuk kamu.

11 Soalan dari Miss Ika
  1. Nama bakal teman hidup anda?
  2. Antara kawan dengan kekasih, mana satu anda lebih dahulukan jika mereka memerlukan anda pada masa yang sama?
  3. Hot-tempered? Anda atau pasangan?
  4. Dating selalu di mana?
  5. Honeymoon dalam Malaysia?
  6. Selalu berjumpa atau jarang-jarang? Mana satu yang lebih anda suka?
  7. Jika diberi pilihan, hadiah apa yang anda mahu dari pasangan?
  8. Fastfood or nasi campur?
  9. Traditional or Modern?
  10. Blog bride-to-be mana yang selalu anda terjah?
  11. Adakah anda seorang yang kreatif dan memilih untuk membuat sendiri barang-barang persiapan perkahwinan anda? Nyatakan alasan.
Fourth
11 orang yang mahu saya tag,

13 Footprint (s):

Fariza said... Reply To This Comment

hi. salam perkenalan. nanti fariza buat ye :) anda comel :)

Miss Ika said... Reply To This Comment

salam kenal juga.
anda pon comel.
terima kaseh. :)

dhiera said... Reply To This Comment

thanx for tagging~ grrr.... banyak ye tag nak buat. he

Miss Ika said... Reply To This Comment

hehe.
welcome. :)

Juliet_iRa~" said... Reply To This Comment

wahh tag ni ea..hee..

insya-Allah..heee ;p

Miss Ika said... Reply To This Comment

yes dear. hehe

erin moshimoshi said... Reply To This Comment

wah erin di tag la ... ehhehe ..boleh je kongsi syg :)

ni@ @in said... Reply To This Comment

virus 11 things tgh menyerang b2b skrg..hehehe..

salam perkenalan ika(^_^)

Miss Ika said... Reply To This Comment

Erin: thanks dear. :)

Ni@ @in: kan? sape ye pembawanya? hehe. salam perkenalan jugak. :)

Wanie said... Reply To This Comment

thanks ..wanie jawab sini boleh kot?hehe

Nama bakal teman hidup anda?
Mr Z :)
Antara kawan dengan kekasih, mana satu anda lebih dahulukan jika mereka memerlukan anda pada masa yang sama?
Huhu..yang mane paling dekat..
Hot-tempered? Anda atau pasangan?
Anda..lalala
Dating selalu di mana?
kalau dulu dekat time square, mid valley & KLCC
Honeymoon dalam Malaysia?
maybe..tapi teringin nak g korea (:
Selalu berjumpa atau jarang-jarang?
Mana satu yang lebih anda suka?
Jarang, lebih suka kalau selalu jumpa, xdela gaduh :D
Jika diberi pilihan, hadiah apa yang anda mahu dari pasangan?

Fastfood or nasi campur?
nasi campur
Traditional or Modern?
combine :)
Blog bride-to-be mana yang selalu anda terjah?
kak zimie, dhiera, gadis, fariza, yana banyak la jugak..hehe
Adakah anda seorang yang kreatif dan memilih untuk membuat sendiri barang-barang persiapan perkahwinan anda? Nyatakan alasan.
lambat g nak kahwin :D

Miss Ika said... Reply To This Comment

wanie,
ok anda sangat cool babe. haha

erin moshimoshi said... Reply To This Comment

wahh erin kena tag ke ..

Miss Ika said... Reply To This Comment

yes dear. :)